En poursuivant votre navigation sur https://action.unicef.be, vous acceptez l'utilisation de cookies pour réaliser des statistiques de navigation et vous permettre de partager des contenus sur les réseaux sociaux.

Fermer

Vele handen, samen sterk voor Ivoorkust

7 668 €

Projet
terminé

64

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
L'équipe
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Vele handen, samen sterk!

Elke Ven - logopediste en juf:

Ik ben ondertussen een jaar Meter van Unicef. Door de deur-aan-deuractie ben ik in contact gekomen met Unicef. Als logopediste en juf vind ik zorgen voor kinderen en het geven van goed en kwaliteitsvol onderwijs heel belangrijk, waardoor ik onmiddellijk dacht “Dat wil ik doen!”. Via de foldertjes, mails en de ‘EDUACTION day’ van Unicef ben ik nog meer overtuigd van de noodzaak van de werking van Unicef. Zo zorgt Unicef ervoor dat kinderen in bijvoorbeeld Ivoorkust naar school kunnen gaan door ouders en overheden te overtuigen van het belang van onderwijs. Maar ze zorgen ook voor drinkbaar water, hygiëne en de infrastructuur van het sanitair via het WASH-project, dingen die bij ons zo vanzelfsprekend zijn.

Via Unicef krijg ik de kans om deze projecten zelf te gaan bezoeken in Ivoorkust! Een unieke ervaring die ik graag met jullie wil delen via deze website. Ik zal naar scholen en opvanghuizen voor kinderen gaan. We zullen ook de werking van een ziekenhuis zien en enkele realisaties van het WASH-project bezoeken. Het is voor dit laatste project dat ik mijn steentje wil bijdragen. Samen met de VBS Boven-Lo in Kessel-Lo sla ik de handen in elkaar om tegen eind juni 10 waterpompen te kunnen aankopen. Hiervoor zouden we 3 700 euro moeten verzamelen. Vele handen, samen sterk! Een slogan waarmee de kinderen van de VBS Boven-Lo dit schooljaar tijdens de projectweken en de goede doelenacties de handen uit de mouwen steken! Maar we hebben nog meer handen (en centjes) nodig, daarom nodig ik ook jullie uit om een gift te doen of om één van de komende leuke acties te steunen.

Volg mijn terreinbezoek van 4 tot 9 februari via deze website of via de facebookpagina van Unicef België.

Heel hard bedankt!

Elke

 

Goed om te weten: vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest voor een belastingsvermindering van 45% van het bedrag van je gift! 

Foto: © UNICEF Dejongh

Voir tout
 • 30/01/2019

  Elke Ven

  Teamcaptain
  (Créateur de la page)

Voir tout

02/07/2019

Jeroen Vandenbussche (VBS Boven-Lo)

02/07/2019

Lies Decorte

04/06/2019

Lily Lemmens

30/05/2019

Nico Vidal

28/05/2019

Uschi Van den Broeck

27/05/2019

Anke Vandamme

27/05/2019

Maarten Van Tongelen

27/05/2019

Agnes Lindemans

24/05/2019

Daniel Van Assche

24/05/2019

Joke Storme

Voir tout
 • Elke Ven

  Teamcaptain

  08/02/2019

  Dag 4 - Bezoek WASH-project in een school

  Vandaag hebben we een realisatie van het WASH-project gezien. Toen UNICEF in 2015 de school van Adiake bezocht voor de sensibilisering rond hygiëne, ontdekten ze dat er geen stromend water was en de bestaande toiletten zeer onhygiënisch waren. Het oorspronkelijke programma voor het dorp werd uitgebreid met de installatie van een elektrische waterpomp en de aanleg van leidingen en wasbakken. Het resultaat was verbluffend: enthousiaste en plichtsbewuste leerlingen én leerkrachten die meerdere keren per dag hun handen wassen volgens het programma, geen druppel water verspillen en in een zeer propere school leven. Het contrast met de school in Sakassou, waar geen stromend water is, is groot. Water, daar begint alles mee. Prachtig werk, UNICEF! 

   

 • Elke Ven

  Teamcaptain

  07/02/2019

  Dag 3 - Bezoek ziekenhuis en opslagplaats vaccins

  Vandaag hebben we eerst de materniteit in een ziekenhuis in een buitenwijk van Abidjan bezocht. Het ziekenhuis is totaal verouderd. Toch proberen dokters en verpleegkundigen vrouwen en baby’s zo goed mogelijk te helpen: van opvolging prenataal, bevalling, hulp bij registratie, gratis inentingen, onderzoek en hulp bij ondervoeding tot jarenlange opvolging van kinderen met HIV. De omstandigheden waarin de vrouwen bevallen en eerste dagen herstellen zijn schrijnend. UNICEF heeft daarom een heel nieuw gebouw geschonken om hygiëne, comfort en privacy te verbeteren. Geen overbodige luxe!

  Daarna zijn we het depot met vaccinaties gaan bezoeken. Vanuit deze opslagplaats worden de vaccins verspreid naar de locale depots over het land. Weer een mooie en noodzakelijke samenwerking tussen UNICEF en Gavi.

 • Elke Ven

  Teamcaptain

  07/02/2019

  Dag 2 - school uit gerecycleerd materiaal en UREPORT

  Vandaag werden we heel warm onthaald in Sakassou, een dorp ver van grote steden, waar de tijd heeft stilgestaan. Een ontvangst door het hele dorp, waarbij de kinderen minutenlang “Merci UNICEF!” scandeerden, liet ons voelen dat UNICEF wel degelijk het verschil maakt en dat ons geld goed terecht komt. Het project hier gaat over een nieuw schoolgebouw. Leerlingen krijgen er les in hutten van 3 op 4 meter en zitten met 40 (!!!) kinderen in de klas. UNICEF heeft hen een nieuw gebouw met 3 klassen gegeven, gemaakt van plastic stenen. Dit is een uniek project! De stenen zijn gemaakt van gerecycleerd plastic. Afval is een zeer groot probleem in Ivoorkust, zowel voor de gezondheid als het milieu! UNICEF heeft een zuid-zuidsamenwerking tussen Colombia en Ivoorkust mogelijk gemaakt. De stenen van de school in Sakassou komen nog uit Colombia, maar vanaf juli staat er een eigen fabriek nabij Abidjan, die de tonnen plastic afval dat dagelijks in de natuur terecht komt, zal herwerken tot bouwstenen. Op 3 weken tijd kan een nieuwe school opgebouwd worden met gerecycleerd afval. UNIEK!

  Later hebben we de jongeren van UREPORT geholpen bij het poetsen van een marktplein. Door social media te gebruiken, sensibiliseren ze jongeren en laten ze hen participeren aan een betere samenleving. Ook hier heeft UNICEF een lokale organisatie geholpen. Hands up! 👐🏻

 • Elke Ven

  Teamcaptain

  05/02/2019

  Dag 1 - UNICEF Abidjan en Amigo

  Tijdens de eerste dag hebben we het UNICEF-bureau in Abidjan bezocht. Het contrast tussen de mooie, kindvriendelijke muurschilderingen op de omheiningsmuren en de prikkeldraad erboven weerspiegelt de spanning tussen de kinderrechten waar UNICEF voor streeft en de gevaarlijke realiteit waarin dit gebeurt. Na een briefing over de realisaties ter plaatsen en de projecten die we zullen bezoeken, heb ik nog meer zin in deze missie! Vervolgens rijden we naar Amigo, een opvanghuis voor kwetsbare jongeren die bescherming nodig hebben door geweld of in conflict leven met de wet. In een rustige omgeving leren ze sociale vaardigheden en een beroep, waardoor ze na 2-3 jaar op eigen benen kunnen staan en de handen letterlijk uit de mouwen kunnen steken. Een prachtig initiatief dat al 20 jaar bestaat! Vanavond worden we op de Belgische ambassade verwacht, voor een officiële ‘cocktail dinatoire’. A demain ;)

  Elke

 • Elke Ven

  Teamcaptain

  02/02/2019

  Een kleine gift, een groot verschil!

Voir tout

Laisser un message de soutien

Voir tout

VOS DONS EN ACTION

30

Avec un don de 30€, vous financez l’équivalent de 300 vaccins contre le tétanos néonatal.

60

Avec un don de 60€, vous financez l’équivalent de 150 sachets de pâte nutritionnelle. En se nourrissant de trois sachets par jour pendant une semaine, un enfant souffrant de malnutrition peut reprendre jusqu’à 1KG.

126

Avec un don de 126€, vous financez l’équivalent d’une bicyclette, permettant aux enfants vivant dans des zones rurales de se rendre à l’école ou aux travailleurs de santé d’atteindre chaque enfant lors des campagnes de vaccination.

600

Avec 600 € collectés vous financez l’équivalent de trois « écoles en boîte », chacune procurant tout le matériel nécessaire pour donner cours à 40 élèves en situation d’urgence et ce, partout dans le monde.

1500

Avec 1500€ collectés, vous financez l’équivalent de 4 pompes à eau, procurant de l’eau potable à plusieurs centaines de personnes.